Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Annem Usulü Yuvalama

Annem Usulü Yuvalama
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
annem-usulu-yuvalama-5.jpg

Annem Yolu Yuvalama Tanımı İçin Materyaller


Köftesi için
  • Yarım kg yağsız dana kıyma (2 defa çekilmiş)
  • 750 gram pirinç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz ve karabiber
Suyu için
  • 1 kg kemikli kesim et (kuzu)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1.5 kg süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nane

Annem Yolu Yuvalama Tanımı Yapılışı

  1. Köfteleri için.İrmik çok az suyla ıslatılır, akabinde ıslatılmış irmik, yıkanmış ve uygunca süzülmüş pirinç ve kıyma karıştırılır.
  2. İçersine iri doğranmış soğan eklenerek 3 sefer et makinasından çekilir.
  3. Makinadan çekilen karışıma, yumurta, karbonat, tuz ve karabiber eklenerek hiç su konmadan yoğurulur. Su konmaması çok değerli, pirinç olduğu için su konulursa dağılır köfteler.
  4. Elde edilen bu hamur, haşlanmamış nohutun yarı büyüklüğünde yuvarlanır. Bu köfteler tuzlu suda haşlanarak süzülür.
  5. Suyu için.Kemikli et, bir adet soğan ve tuz konarak düdüklü tencerede etler düzgünce yumuşayınca kadar pişirilir.
  6. Başka bir tencereye süzülmüş yoğurt; 1 yumurta, un, sıvı yağ ve biraz su ile karıştırılarak blendır ile çırpılır. Bu karışım ocakta el çekmeden kaynayana kadar karıştırılır.
  7. Kaynatılan yoğurdun üstüne, pişen etin suyu süzülerek ilave edilir.
  8. Elde edilen suya; haşlanan köfteler, haşlanmış nohut ve kemiğinden ayıklanmış etler konularak 10 dakika özlenene kadar kaynatılır.
  9. Bu kademede tuzu denetim edilir gerekirse tuz eklenir.
  10. Pişen yemeğimizin üzerine tereyağı, zeytinyağı ve nane karışımı dökülür.
  11. Püf noktaları.
  12. Et makinası olmayan arkadaşlar pirinçleri robotta düzgünce ufaltıp, soğanı rendeleyip et ve irmik ile düzgünce yoğurabilirler.
  13. Yemek piştikten sonra sıcakken ağzı kapatılmayacak aksi halde yoğurt kesilir.
  14. Köfteleri yuvarlarken ellerimizi sıvı yağa batırırsak daha kolay yuvarlayabiliriz.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt