
Annemin Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ ( yarım cay bardağı)
Annemin Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabahar temizlenip yaklaşık 10 dakika haşlanır.
- Diriliğini çok kaybetmesin. Haşlanan karnabaharlar süzülüp soğutmaya bırakılır.
- Ardından yumurtalar çırpılır ve geri kalan malzemeler bi omlet karışımı gibi hazırlanır.
- Haşlanmış karnabaharlar eklenip karıştırılır.
- Bir yapışmayan tavaya sıvı yağı ısıtılır ve harcımızı tavaya aktaralım.
- Her bir tarafı yaklaşık 3 dakika pişirilir.
- Bir kapak veya tabak yardımıyla kızartmayı çevirebilirsiniz.Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Annemin Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı