Annemin Tarifiyle İrmikli Mantol Tatlısı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 paket margarin (250g)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı)
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Annemin Tarifiyle İrmikli Mantol Tatlısı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarinimizi oda sıcaklığında yumuşak hale getirelim hazırda bulunsun. (zamanınız darsa benmari usulüyle de eritebilirsiniz. ).
- Yine hazırda bulunsun diye şerbetimizi yapıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Şerbet soğukken hamura geçelim.
- Her zaman olduğu gibi yumurtalarımızı şeker ve vanilyayı ekleyerek 4-5 dakika çırpalım.
- Daha sonra yumuşak margarinimizi ekleyip yoğurmaya başlayalım. Margarin yumurtayı çektikten sonra bir su bardağı unumuzu üzerine kabartma tozunu da koyarak ekleyelim.
- Yoğurdukça toparlanmaya başlayan hamurumuza kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim. Un eklemeyi hamur elimize yapışmayacak hale gelene kadar devam edelim, aşırı katı bir hamur da olmasın.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra düz bir tabağa irmiğimizi alalım. Hamurlara baş parmak boyutunda şekil verdikten sonra her yerini irmiğe bulayıp yağlı kağıtlı tepsi veya borcama kabaracağı için biraz aralıklı dizelim.
- Fırınımızı 180 dereceye alıp tatlımızı koyalım. Yaklaşık 35dakika hamurun rengi kızarana kadar pişirelim, rengi çok açık kalmayacak, çok da kızarmayacak(irmik çabuk yanan bir malzemedir).
- Piştikten sonra fırınımızın kapağını açalım ve 15 dakika boyunca bir tık soğumasını bekleyelim. Ilık tatlımıza soğumuş şerbetimizi ilave edelim şerbetini çekmesini sağlayalım.
- Tarifi anneme hediye ediyorum. Afiyet olsun ????.
İsterseniz hamuruna kakao ekleyip bu tarifin aynısını kakaolu şekilde de yapabilirsiniz ????.
Annemin Tarifiyle İrmikli Mantol Tatlısı Fotoğraflı Yapılışı