
Antakya Kerebiçi (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım çay kaşığı tarçın
Antakya Kerebiçi (Orijinal Tarif) Tanımı Yapılışı
- Bir su bardağı zeytinyağına yarım su bardağı suyu ekleyip uygunca karıştırın.
- Büsbütün birbirine girip homojen bir karışım olana kadar devam edin.
- Bu kademeyi biraz uzun tutarsanız düzgün olur içine yarım çay kaşığı karbonat katıp karıştırın.
- Yavaş yavaş ununu ekleyip kurabiye hamurundan biraz daha sert biçim alabilecek bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde oyun içlerine ceviz doldurup biçim vererek kapatın.
- 175 derece evvelden ısıtılmış fırında denetimli olarak pişirin (üstü kızarana kadar)fazla sertleşme den fırından alın.