Antakya Tarzı Döner Dürüm Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet lavaş
- 5 yemek kaşığı hazır tavuk döner
- 3-4 ince dilim domates
- 1/2 (yarım) mor soğan
- Maydonoz
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
- 1/2 (yarım) et bulyon
- Sıcak su
- Karabiber, kimyon, tuz ve pul biber
Antakya Adabı Döner Dürüm Tanımı Yapılışı
- Evvel sosu hazırlayın.Bir tavaya zeytinyağını koyun.
- Yağ kızınca salçaları ekleyip biraz kavurun.
- Akabinde baharatları bulyonu ve salçaları açacak kadar sıcak su ekleyin.
- Sos kaynayınca altını kapatın.
- Döner için başka bir tavaya biraz yağ ekleyin yağ kızınca döner ve baharatları ekleyip biraz kızartın.
- Dönerin rengi dönünce ocağın altını kapatın.
- Lavaşı tavada ya da tost makinesinde ısıtın.
- Soğanı, maydanozu ve domatesleri ince ince doğrayın.
- Lavaşın üzerine salça sos dökün, akabinde döner, maydanoz, soğan ve domatesleri ekleyip dürüm yapın.
- Dilerseniz biraz tost makinesinde basabilirsiniz. Afiyet olsun.