Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Antakya Usulü Tavuk Döner

Antakya Usulü Tavuk Döner
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
antakya-usulu-tavuk-doner.jpg

Antakya Yordamı Tavuk Döner Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet dondurulmuş tavavuk filoto(göğüs)
Marine sosu için;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiberi
  • 1 çay kaşığı karabiber
Lavaş tanımı için;
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şekeri
Lavaş sosu için ;
  • Sıvı yağ
  • Tozbiberi
  • Garnitürleri ;
  • Marul
  • Maydanoz
  • Kurusoğan
  • Domates
  • Kornişon
  • İsteğe bağlı patates kızartması

Antakya Adabı Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak dondurucudan tavuklarımızı çıkaralım ve yaklaşık yarım saat bekleyelim.
  2. Donu çözülmeden tavuklarımızı ince ince doğrayalım.
  3. Geniş bir kaba yoğurt ,sıvı yağ ,salçaları rendelediğimiz sarımsak ve baharatları ekleyelim güzelce karıştıralım.
  4. Doğradığımız tavukları hazırladığımız marine ile uygunca karıştıralım ve kabın üzerini steçle kapatım buzdolabında dinlendirelim.
  5. O sırada lavaşlarımızı yapalım.
  6. Lavaş için unu bir kaba alalım havuz üzere ortasını açalım.
  7. İçine ılık su şeker ve mayayı koyup karıştıralım en son tuzu ekleyip yeterlice yoğuralım.
  8. Hamuru yarım saat mayalandıralım.
  9. Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayıralım. İncecik açalım. (ben büyük uzunluk gözleme tavasında pişirdim)
  10. Pişirdiğimiz lavaşların üzerini örtelim kurumasın.
  11. Buzdolabında dinlenen tavukları az yağda tavada kısık ateşte gerili önlü pişirelim.
  12. Pişirdiğimiz lavaşları sıvı yağ ve toz biberi ile her tarafını soslayalım.
  13. Közmatik tavada gerili önlü 2 sn kadar pişirelim. (çok fazla tutmayın lavaşlar kurur. )lavaşın ortasına pişirdiğimiz tavuktan kâfi ölçüde koyalım.
  14. Üzerine ince ince doğramış olduğumuz garnitürleri ekleyelim.
  15. Üzerine istediğiniz sosu dökebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Antakya Adabı Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt