Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram odasında tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağını kadar un (bu değişebilir su bardağınızın büyüklüğüne nazaran azar azar ekleyin)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek su bardağı çikolata damlası
- Çeyrek su bardağı kesim antep fıstığı (yada fındık ceviz ne varsa)
Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba un, fıstık ve çikolata hariç tüm gereçler ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
- Şimdi unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edeceğiz.
- Un ölçüsü yumurtanın büyüklüğüne nazaran bile değişebileceği için bu iki su bardağı ortalama bir ölçü azar azar ekleyin. Az gelirse biraz daha eklersiniz.
- Hamur toparlanan yumuşacık ve ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamuru güzelce yoğurunca damla çikolata antep fıstığı yada yalnızca damla çikolatası (o vakit yarım su bardağı damla çikolata kulanın) ekleyin.
- Antep fıstığı yerine kesim fındık ceviz vs olur.
- Tekrar güzelce yoğurunca hamuru streç folyo ya alalım ve yuvarlayalım güzelce (fotodaki üzere rulo haline getirelim kenarları uygunca kapatalım).
- Bu formda yarım saat buzlukta beklesin (ben büyük yapmışım daha kolay olması açısından hamuru ikiye bölün ve iki başka streç rulo elde edin).
- Sadece birini yapacaksanız başkası buzlukta kalabilir. Kullanacağınız vakit bi yarım saat evvel çıkarım ve dilimleyin.
- Neyse yarım saat bekledimi buzlukta, çıkarın kurabiye rulosunu parmaktan az daha ince dilimlere kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınsa renk alana kadar pişirin.
Antep Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı