Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Fıstıklı İrmik Helvası

Antep Fıstıklı İrmik Helvası
0
92

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker (ben 2 yemek kaşığı fazladan koyuyorum)
  • 100gr çekilmiş antep fıstığı tozu
  • Tepeleme bir yemek kaşığı tereyağ

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce tereyağını tava yada tencerede eritiyoruz ve irmiğimizi hafif kavuruyoruz.
  2. Sonra sütümüzü ek edip güzelce çekene kadar karıştırıyoruz.
  3. Şekeride ilave ediyoruz şeker eridikçe sulanıyor tekrardan.
  4. Şekerle bütünleşene kadar 2-3dk karıştıralım ve fıstığımızı ek edelim.
  5. 1-2 dk karıştırıp kapatalım hafif sıcaklığı çıkınca servise hazır afiyet olsun????.
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,728Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt