elektronikci
FD Üye
Antep Fıstıklı Katmer (Gerçeğini Aratmayan Klâsik Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet baklava yufka (Hazır paketli baklavalık yufkadan kullandım. tüm marketlerde bulabilirsiniz)
- 80-100 gram ortası antep fıstığı
- 1.5 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilmiş ve ılık olmalı)
- 3 çorba kaşığı kaymak
Antep Fıstıklı Katmer (Gerçeğini Aratmayan Klâsik Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklavalık yufkanın birinci katı düz bir yere alınır, üzerine eritilmiş tereyağı bir fırça yardımı ile eşit sürülür. 2. Yufka üzerine konulur o da birebir formda eşit bir biçimde yağlanır bu biçimde 4 yufkayı üst üste koyarak yağlama sürecini tamamlarız.
- En son konulan 4. Yufkanın üzerine yağ sürmeden antep fıstığı, toz şeker serpiştirilir. En son olarak eşit biçimde kaymak kesimleri konulup yufkamız kapatılır.
- Kapattığımız birleşme yerlerine erimiş tereyağımızdan sürelim bu süreç katların pişme esnasında açılmaması içindir.
- Hafif yağlanmış tavada iki taraflı olarak kısık ateşte çift tarafıda kızarana kadar pişirilir.
- Servis tabağına alınan katmerimiz üzerine serpilen tozşeker, antep fıstığı ve kaymak eşliğinde servise hazırdır. Afiyetler olsun.