Antep Fıstıklı Katmer Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
- 500 gr un
- 200 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
- Tereyağı
- 2,5 su bardağı süt
- 60 gr irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
- Tereyağı
Antep Fıstıklı Katmer Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tezgaha unu alıp ortasını açın, su ve tuzu ek edip uygunca yoğrulur.
- Üzerini örtüp bir müddet mayalanmasını bekleyin.
- Bezenin üzerinde bir ölçü tereyağı katıp açtım ve bir mühlet de bu halde beklettim.
- Beze mayalanırken içi için kaymağı hazırlıyorum.
- Bir tencereye süt ve irmiği alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Bezemiz beklettikten sonra tekrar üzerine tereyağı katıp tezgahın üzerinde elimle kenarlardan yavaş yavaş çekerek açtım.
- Bu süreci yapmak biraz sıkıntı lakin sonuç çok hoş oluyor incecik şeffaf bir hal alıyor.
- Kenarından içe yanlışsız kare halinde katlayın.
- Yapmış olduğumuz kaymayı içine katın ve üzerine antep fıstığı serpiştirin.
- Katmeri tekrar etraftan içe hakikat katlayın. Kare halinde. (ben katmeri bir mühlet düşük derecede. Üzeri hafif pişene kadar fırında pişiriyordum. Buzluğa atıyordum konuk gelince çıkarıyordum.
- Tavaya çok hafif tereyağı sürüp önlü artlı pişirip sıcak servis ediyordum. Yanına dondurma ile). Siz ister fırında ister tavada pişirip çabucak tüketebilirsiniz.