Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Fıstıklı Katmer

Antep Fıstıklı Katmer
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
antep-fistikli-katmer.jpg

Antep Fıstıklı Katmer Tanımı İçin Materyaller


Hamur için
  • 500 gr un
  • 200 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı
İçi için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 60 gr irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Pişirmek için
  • Tereyağı

Antep Fıstıklı Katmer Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tezgaha unu alıp ortasını açın, su ve tuzu ek edip uygunca yoğrulur.
  2. Üzerini örtüp bir müddet mayalanmasını bekleyin.
  3. Bezenin üzerinde bir ölçü tereyağı katıp açtım ve bir mühlet de bu halde beklettim.
  4. Beze mayalanırken içi için kaymağı hazırlıyorum.
  5. Bir tencereye süt ve irmiği alıp karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Bezemiz beklettikten sonra tekrar üzerine tereyağı katıp tezgahın üzerinde elimle kenarlardan yavaş yavaş çekerek açtım.
  7. Bu süreci yapmak biraz sıkıntı lakin sonuç çok hoş oluyor incecik şeffaf bir hal alıyor.
  8. Kenarından içe yanlışsız kare halinde katlayın.
  9. Yapmış olduğumuz kaymayı içine katın ve üzerine antep fıstığı serpiştirin.
  10. Katmeri tekrar etraftan içe hakikat katlayın. Kare halinde. (ben katmeri bir mühlet düşük derecede. Üzeri hafif pişene kadar fırında pişiriyordum. Buzluğa atıyordum konuk gelince çıkarıyordum.
  11. Tavaya çok hafif tereyağı sürüp önlü artlı pişirip sıcak servis ediyordum. Yanına dondurma ile). Siz ister fırında ister tavada pişirip çabucak tüketebilirsiniz.
 

Similar threads

Antep Fıstıklı Katmer (Gerçeğini Aratmayan Klâsik Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 4 adet baklava yufka (Hazır paketli baklavalık yufkadan kullandım. tüm marketlerde bulabilirsiniz)80-100 gram ortası antep fıstığı1.5 çorba kaşığı toz şeker2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilmiş ve ılık olmalı)3 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Antep Fıstıklı Krokan Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı toz şeker1 tatlı kaşığı tereyağıYarım çay kaşığı antep fıstığıYarım çay kaşığı tuzsuz yer fıstığı Antep Fıstıklı Krokan Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şekeri uygun bir tavaya koyun ocağa alın şeker eriyip karamelize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Antep Fıstıklı Tahinli Yaz (Helvası) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı un1 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı1 su bardağı tahin1 çay bardağı yaprak antep fıstığı cevizde kullanabilirsiniz Antep Fıstıklı Tahinli Yaz (Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller Hamuru için: 125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı pudra şekeriYarım çay bardağı nişastaYarım çay bardağı antep fıstığı tozu1 tatlı kaşığı vanilya2 su bardağı un ve artı 1 yemek kaşığı Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Antep Fıstıklı Puding (Ev Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı süt1 çay bardağı şeker3 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı toz antep fıstığı1 tatlı kaşığı tereyağı Antep Fıstıklı Puding (Ev Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencerenin içine süt ve şekeri ekleyelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,489Konular
981,517Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt