Antep Fıstıklı kurabiye (Nişastalı Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin beyazı üstüne)
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı ezilmiş fıstık içi (ceviz yahut fındık içi de olabilir)
Antep Fıstıklı kurabiye (Nişastalı Ağızda Dağılan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve fıstık içi hariç gereçleri yoğurma kabına alalım.
- Yumurtanın birinin beyazını ayıralım. Katı yağı eriterek ılık olarak ekleyelim.
- Ununu yavaş yavaş ek ederek yoğuralım.
- Çok sert bir hamur olmayacak formda hazırlayalım.
- Kulak göğsü yumuşaklığında olan hamurdan misket deri büyük kesim alarak elimizde yuvarlayarak biçim vererek fırın tepsisine dizelim.
- 170 derece de ısıtılmış fırında altı pembeleşip üstü beyaz kalacak form de pişirelim ve fırından alalım. Afiyet olsun ).