Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı antep fıstığı tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 su bardağı un ve artı 1 yemek kaşığı
- Bitter çikolata
- Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç bütün gereçler eklenip spatula ile güzelce karıştırılır.
- Un azar azar ek edilir ve ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur yoğrulur.
- Yağlı kağıt üzerine hafif un serpilir ve hamur üzerine konur.
- Elle dörtgen form verilir ve uzunluk yüksekliği yaklaşık 2 cm.
- Bir mantı keseceği ile üzerinden geçirilir ve sonra iz olan yerlerden bıçakla kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Soğuyunca çikolata ve antep fıstığı ile süslenir.