Antep Fıstıklı Puding (Ev Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Antep Fıstıklı Puding (Ev Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerenin içine süt ve şekeri ekleyelim ocağa alalım.
- Yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
- Nişasta ekleyelim, karıştırmaya devam edelim ,kıvam almaya başlayınca antapfıstığını ekleyelim.
- Sürekli olarak karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyelim.
- Kısık ateşte tereyağı eriyene kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım kaselere boşaltalım.
- Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bırakalım daha sonra buzdolabına alalım.
- Buzdolabında 2 saatte yakın dinlendirelim düzgünce dinlendikten sonra pudingleri servis edebilirsiniz.
Not; şayet meskende tane antep fıstığı varsa rondodan geçirpte kullanabilirsiniz daha fazla yeşil olması için daha fazla antep fıstığı kullanabilirsiniz.
Antep Fıstıklı Puding (Ev Yapımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı