teknolojiuzmani
FD Üye

Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım paket oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı dolusu antep fıstığı (Buzluktan çıkartılıp rondoda ezilmeli, çünkü, nemli olduğu için macun kıvamını verecek, yumuşak bir kıvam sağlayacak, şekerpare hamurunda)
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu limon rendesi ve limon suyu (Şeker oranını dengeler, aza indirir)
- 1,5 su bardağı keklere özgü un
- 1,5 su bardağı şeker (2 su bardağına yakın)
- 3,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak, 2 yumurtayı kırıp, 1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz.
- Tereyağı, pudra şekeri, irmik (Piyale kullandım) sıvı yağ iyice elle karıştırılır, ardından limon suyu ve rendesini ekliyoruz. Macun kıvamındaki iri taneli antep fıstığınıda ekleyip.
- Vanilya, ve kabartma tozunuda karıştırıp, kontrollü bir şekilde unu ilave ediyoruz. Arzuya göre şekillendirip, 200 derece de pişirilir.
- Şerbeti önceden kaynatıp, soğutmaya bırakılır (Şerbet ilik derece de olmalı, şekerparede sıcak derece de olmalı)