Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Fıstıklı Şekerpare

Antep Fıstıklı Şekerpare

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
antep-fistikli-sekerpare.jpg

Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım paket oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı dolusu antep fıstığı (Buzluktan çıkartılıp rondoda ezilmeli, çünkü, nemli olduğu için macun kıvamını verecek, yumuşak bir kıvam sağlayacak, şekerpare hamurunda)
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu limon rendesi ve limon suyu (Şeker oranını dengeler, aza indirir)
  • 1,5 su bardağı keklere özgü un
Şerbeti için
  • 1,5 su bardağı şeker (2 su bardağına yakın)
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak, 2 yumurtayı kırıp, 1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz.
  2. Tereyağı, pudra şekeri, irmik (Piyale kullandım) sıvı yağ iyice elle karıştırılır, ardından limon suyu ve rendesini ekliyoruz. Macun kıvamındaki iri taneli antep fıstığınıda ekleyip.
  3. Vanilya, ve kabartma tozunuda karıştırıp, kontrollü bir şekilde unu ilave ediyoruz. Arzuya göre şekillendirip, 200 derece de pişirilir.
  4. Şerbeti önceden kaynatıp, soğutmaya bırakılır (Şerbet ilik derece de olmalı, şekerparede sıcak derece de olmalı)
Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt