Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Fıstıklı Semsek (Taş Fırında)

Antep Fıstıklı Semsek (Taş Fırında)
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
antep-fistikli-semsek.jpg

Antep Fıstıklı Semsek (Taş Fırında) Tanımı İçin Materyaller

  • 800 gr tuzsuz antep peyniri
  • 400 gram toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 100 gram toz fıstık içi

Antep Fıstıklı Semsek (Taş Fırında) Tanımı Yapılışı

  1. Bir kap içerisinde peyniri rendeleyip, içerisine yumurtaları kırıp ,sonrasında toz şekerimizi ve toz haline getirdiğimiz fıstığı bir birine güzelce karıştırıp bulamaç yapalım.
  2. Gaziantep de odun fırınları var oralarda pişirttiriyoruz, lakin fırına götürme imkanı olmayanlar ekmek hamuru alabilir yada kendileri mayalı hamur yapıp merdaneyle açarak ortasına hazırlamış olduğumuz harcı koyup hamurun kenarını kıvırıyoruz ve pişirilmeye hazır.
  3. Taş fırınında 5 dk yahut fırınlı ocakta 15 dk dakika 250 derece pişirip yemeğe hazır.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt