Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.Tıkla ve Git
Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Antep Lahmacunu Çıtır Çıtır Enfes Lezzet (Videolu)
Antep Lahmacunu Çıtır Çıtır Enfes Lezzet (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
4 su bardağı un
1.5-2 bardak su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıyma Harcı İçin
400 gram yağlı yahut orta yağlı kıyma
3 adet domates
2 adet yeşil biber
3 adet kırmızı acı biber
1 demet maydanoz
8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Antep Lahmacunu Çıtır Çıtır Enfes Lezzet (Videolu) Tanımı Yapılışı
Sebzelerini zırhta doğradım, sulandırıp ta lahmacunumuzun çıtırlığını bozmadım ????????
Her bir karesi emek olan bu görüntümü beğenip kanalıma abone olmayı lütfen unutmayın ????
Hamuru için 4 su bardağı unu eleyerek uygun bir kaba alalım. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı toz maya 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek 1. 5- 2 su bardağı su ile yavaş yavaş yoğuralım.
Ele yapışmayan çok ta sert olmayan bir hamur olsun. En az 5-6 dakika yoğurup yarım saat dinlendirelim.
Kıyma harcı için tüm zerzevatları rondodan geçirelim. Benim kıyma bıçağım vardı onunla doğradım. Böylelikle harç çok sulu olmadığı için lahmacun ekmeği hamurlaşmıyor ve çıtır çıtır pişiyor.
Doğranan sebzelere 400 gram kıymamızı, 1 er tatlı kaşığı tuz ve pul biberi, yarım tatlı kaşığı karabiberi en son olarak ta 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip güzelce yoğuralım.
Dinlenen hamurumuzun havasını alıp bezelere bölelim. Yaklaşık 12-13 adet beze çıkacaktır. Her bir bezeyi oval olacak halde 15-20 cm uzunluğunda açalım 1. 5 yemek kaşığı kıyma harcını hamurumuzun üzerine kaşıkla yahut elimizle yerleştiriN.
190-200 derece fırında evvel en alt katta sonra en üst katta alt üst kızarana kadar fansız pişirelim. Dilerseniz tava yahut tost makinesinde de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur Tanımı İçin Malzemeler
Mayasız hamuru için;
1 kg un550-600 ml su (Ilık olması kural değil unun kalitesine nazaran su ölçüsü değişebilir)1 yemek kaşığı tuz1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yahut sıvıyağ
Tereyağlı iç harcı için;
250-300 gram orta yağlı dana...
Damak Çatlatan Enfes Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
8 su bardağı un1 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar ılık su1 yemek kaşığı kahvaltılık margarin
Dış harcı için:
Yarım kilo kıyma biraz kuyruk yağı1 çay bardağı sıvı yağ4 adet domates ben kışın yapmış olduğum domates...
Kat Kat Çıtır Çıtır İçli Köfte Tadında Börek (Videolu) Tanımı İçin Gereçler
5 adet yufka
Sosu için
1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı + 1 tatlı kaşığı un1 yemek kaşığı sirke (ben üzüm kullandım)1 tatlı kaşığı silme tuz
İçine
500 gram kıyma1 adet orta uzunluk soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1,5...
Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
2 su bardağı ılık su4 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kuru(instant) mayaAldığı kadar un
Kıyma harcı için;
300 gram kıyma1 adet domates1 adet büyük soğan3 adet yeşil biber5 diş sarımsak1...
Enfes Mantarlı Çıtır Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet soğan2 adet haşlanmış tavuk butYarım çay bardağı zeytinyağı10-12 adet mantar2 adet yeşil biber2 adet kırmızı biber1 adet domates1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber6 adet yufka100 gram...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumdas.com.tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumdas.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.