teknolojiuzmani
FD Üye
Antep Lahmacunu Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 demet maydanoz
- 10 diş sarımsak
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber,kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak,pul biber
- Tuz
Antep Lahmacunu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce unu derin bir kaba boşaltıp ardından su ekliyoruz. Akabinde tuz ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
- İç harç için gerekli malzemeler olan domates biber maydanozu hazırlıyoruz.
- Biberleri ince ince doğruyoruz, maydanozları ince ince kıyıp, domatesleri küp küp doğruyoruz.
- Doğranmış biber,maydanozları,domatesleri rondodan geçiriyoruz.
- Rondodan geçirilip püre haline gelmiş karışımı suyundan arındırmak için süzgeçle süzüyoruz.Bu noktada katı bir karışım elde etmeniz lazım.
- Suyu süzülen karışıma ince ince doğranmış sarımsakları ilave ediyoruz.
- Sonra kıymayı karışıma ekleyip tuz karabiber sumak pul biber kimyon ilave edip yoğuruyoruz.
- Sonra biber ve domates salçası ilave ederek yoğuruyoruz.
- Hazırladığımız hamuru oklava yardımıyla elips şeklinde açıyoruz.
- Hazırladığımız harcı, açılmış hamurun üzerine, hamuru kaplayacak şekilde elimizle dağıtıyoruz.
- Pizza taşını fırına koyup 240 derecede ön ısıtma yapıyoruz. (20 dk ısısın).
- Hazırlanan lahmacunu kürek yardımıyla fırında pizza taşının üzerine koyup 4-5 dk pişiriyoruz.
- Yeşillik,soğan,domates,limon ile birlikte tüketebilirsiniz afiyetler olsun.