Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Antep Lahmacunu

Antep Lahmacunu

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
antep-lahmacunu.jpg

Antep Lahmacunu Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için:
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 10 diş sarımsak
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak,pul biber
  • Tuz

Antep Lahmacunu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce unu derin bir kaba boşaltıp ardından su ekliyoruz. Akabinde tuz ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  2. İç harç için gerekli malzemeler olan domates biber maydanozu hazırlıyoruz.
  3. Biberleri ince ince doğruyoruz, maydanozları ince ince kıyıp, domatesleri küp küp doğruyoruz.
  4. Doğranmış biber,maydanozları,domatesleri rondodan geçiriyoruz.
  5. Rondodan geçirilip püre haline gelmiş karışımı suyundan arındırmak için süzgeçle süzüyoruz.Bu noktada katı bir karışım elde etmeniz lazım.
  6. Suyu süzülen karışıma ince ince doğranmış sarımsakları ilave ediyoruz.
  7. Sonra kıymayı karışıma ekleyip tuz karabiber sumak pul biber kimyon ilave edip yoğuruyoruz.
  8. Sonra biber ve domates salçası ilave ederek yoğuruyoruz.
  9. Hazırladığımız hamuru oklava yardımıyla elips şeklinde açıyoruz.
  10. Hazırladığımız harcı, açılmış hamurun üzerine, hamuru kaplayacak şekilde elimizle dağıtıyoruz.
  11. Pizza taşını fırına koyup 240 derecede ön ısıtma yapıyoruz. (20 dk ısısın).
  12. Hazırlanan lahmacunu kürek yardımıyla fırında pizza taşının üzerine koyup 4-5 dk pişiriyoruz.
  13. Yeşillik,soğan,domates,limon ile birlikte tüketebilirsiniz afiyetler olsun:).
Antep Lahmacunu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt