elektronikci
FD Üye

Antep Tava (Karma Kebap) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 patates
- 1 soğan
- 1 biber
- 5-6 diş sarımsak
- 150-200 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
Antep Tava (Karma Kebap) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikli olarak patates, soğan ve biberler küp küp doğranır.
- Artık sebzeler hazır olduğuna nazaran tepsiye kuşbaşı et ve sebzeler koyulur.
- Diğer yandan sosu hazırlanır. Tüm gereçler uygun bir kapta hiç topak kalmayacak biçimde karıştırılır ve tepsideki et ve sebzelere ek edilerek karıştırılır.
- Islatılmış yağlı kağıt tepsiye koyulur. Sebzeler yumuşayana kadar 180 derece evvelce ısıtılmış fırında bu türlü pişirilir.
- Yumuşadıktan sonra yağlı kağıt çıkarılır ve kızarması için tepsi tekrar fırına koyulur üzeri kızaran yemek artık hazırdır. Afiyet olsun ????????.