Antep Tava (Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
- Yeşil biber 3 adet
- Kırmızı biber 1 adet
- Domates 2 adet
- Patates 4 orta boy
- Kırmızı soğan 1 adet
- Beyaz soğan 1 adet
- Sarımsak 6 diş (İsteğe göre sayı artırılabilir)
- 2 su bardağı soğuk su
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı salça (Biber-domates)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağ)
- Kimyon
- Pul biber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
- Kajun baharatı
Antep Tava (Kolay) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sebzeleri fotoğrafta gördüğünüz şekilde küp küp doğruyoruz.
- Ardından 2 su bardağı suyumuzu ekleyip tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
- Tepsiye üzerini hafif bastırarak hazırlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat piştikten sonra hazır afiyet olsun✔