elektronikci
FD Üye
Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 4 adet soğan
- 5 adet yeşilbiber
- 3 adet domates
- 750g kuzu kuşbaşı
- 9 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğuruyoruz orta boyutta. Tepsinin bir kenarına alıyoruz. Etlerimizi kuşbaşı doğrayıp tepsiye alıyoruz.
- Yemeğimizin salça sosunu ve baharatlarını koyup tel çırpıcı ile güzelce karıştırıp yemeğimizin üzerine döküyoruz. Yağlı kağıdı tepsinin boyutunda kesip çeşmenin altında ıslatıp fazla suyunu sıkıyoruz, tepsinin üzerine kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz.
- Sonra fırını açıp kağıdı üzerinden alıp tekrar bir 20 25 dakika kadar pişirmesini sağlıyoruz. Fırından çıkan yemeğimiz servise hazırdır. Afiyetler olsun ????