
Antep Usulü Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet kuru patlıcan
- ️ 10 adet kuru biber
- 20 25 adet yaprak
- 1 büyük soğan
- 10 – 11 diş sarımsak
- 2 su bardağından az fazla pirinç
- 1 su bardağından az fazla zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığına yakın tuz (1.5 da olur)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates kurusu
- 2 yemek kaşığı salça (dolu şekilde)
- Yarım tatlı kaşığı sumak ekşisi
- 2 -3 yemek kaşığı domates sosu
- Suyuna; ️1 tatlı kaşığı tuz ve çok az sumak ekşisi
Antep Usulü Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanımızı ve sarımsağımızı ince ince doğrayalım.
- Tavamıza zeytinyağı koyalım ve ısındıktan sonra soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyelim biraz kavuralım
- Sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra pirinç, karabiber domates kurusu ve tuz ekleyip kavurmaya devam edelim
- Ardından domates sosumuzu ve sumak ekşimizi ekleyelim 1 dakika sonra altını kapatalım.
- Harcımızın sıcaklığı azalıp ılıdığı zaman kuru biber, kuru patlıcan ve sarmalarımızı hazırlayıp tenceremize dizelim.
- Dolma taşıyla kapatılır (antep’te çok bulunuyor bu yöreye özgü bir şey). Eğer dolma taşınız yoksa servis tabağı koyabilirsiniz.
- Üstünü geçecek kadar tuzlu ve sumak ekşili yaptığımız suyu ekleyelim ve ocağa alalım.
- Kaynadığı zaman altını kısalım ve yarım saat kısık bir şekilde pişirelim.
- Altını kapatalım suyunu süzelim ve dolma taşımızı (tabağımızı) alalım. Biraz dinlenirse çok daha güzel olacaktır. Afiyet olsun ????.