Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Antep Usulü Kuru Dolma

Antep Usulü Kuru Dolma
0
88

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Antep Metodu Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet kuru patlıcan
  • 8 adet kuru acı biber
  • 4 adet kuru tatlı biber
İçi için;
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Limon tuzu (isteğe bağlı ekşilik vermek için)

Antep Yolu Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuru dolmalarımız kaynattığımız suyun içerisine bırakalım yumuşadıktan sonra suyunu süzerek alalım.
  2. Kuru soğanlarımızı soyup küçük küçük doğrayalım.
  3. Doğradığımız soğanları küçük bir tencereye alalım üzerine zeytinyağını ekleyip orta ateşte kavuralım.
  4. Kavrulan soğanlarımıza incecik doğradığımız sarımsağımızı ek edelim.
  5. Soğanların üzerine salçamızı ekleyelim.
  6. Kavrulan soğanlara baharatlarımızı ekleyip karıştıralım damak tadınıza nazaran baharatı arttırıp eksiltebilirsiniz.
  7. Tencereye son olarak pirinci ek edip karışana kadar karıştıralım.
  8. İç harcımızı kaynattığımız dolmalarımıza dolduralım tencereye yerleştirilir.
  9. Dolmalarımızın üzerini varsa dolma taşı yoksa bir tabakla kapatalım ve üzerine biraz tuz ve limon tuzu gezdirip suyunu üzerine çıkacak formda ayarlayalım.
  10. Kaynara çıktıktan sonra altını kısıp 1 saat pişirelim.
  11. Pişen dolmalarımızın suyunu süzüp servis edelim.
Antep Yolu Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Antep Usulü Dolma Tarifi İçin Malzemeler 15 adet kuru patlıcan️ 10 adet kuru biber20 25 adet yaprak1 büyük soğan10 – 11 diş sarımsak2 su bardağından az fazla pirinç1 su bardağından az fazla zeytinyağı2 tatlı kaşığına yakın tuz (1.5 da olur)1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı domates kurusu2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler Yarım ip kuru patlıcan (yaklaşık 15-20 adet, boyutuna göre sayısı artırıp azaltılabilir.)2 su bardağı pirinç1 adet büyük soğan küçükse 2 adet3 adet domates (1 tanesi tencere dibine, 1 tanesi iç harcına rendelenecek, 1 adet de dolmalara kapak yapmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Antep Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı pirinç2.5 su bardağı zeytin yağı2 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı sumak3 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber2 tatlı kaşığı limon tuzu2 büyük boy soğan1 baş sarımsak Kuru malzemeler; 10 tane biber6 tane kabak35 patlıcan2 deste yaprak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Antep Adabı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 20 adet kuru patlıcan10 adet kuru biber10 adet kuru kabak2 su bardağı pirinç2 adet kuru soğan1 baş sarımsak1.5 su bardağı zeytinyağıYarım çay bardağı su1 çay kaşığı limon tuzuTuz karabiber pul biber Üzeri için 1 yemek kaşığı tuz1.5 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Sumaklı Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler 2 kase pirinç2 adet büyük kuru soğan4 adet domates4 adet biberYarım adet maydanoz250 gram kuşbaşı et100 gram kuyruk yağı2 yemek kaşığı domates salçası 1 kasık biber salçası1 su bardağı yağ (Sıvı yada zeytinyağı isteğe bağlı)PulbiberTuzReyhan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,476Konular
981,268Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt