Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Usulü Kuru Fasulye

Antep Usulü Kuru Fasulye
0
41

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
antep-usulu-kuru-fasulye.jpg

Antep Usulü Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • Yarım su bardağı nohut
  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 soğan 1kapya biberi
  • 2 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz bir çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 litre su

Antep Usulü Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fasulye ve nohutu bir gece önce den suda bekletelim.
  2. Sonra yıkayıp düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dk pişirelim.
  3. Ardından açıp pişmişse süzgeçten geçirip kuyruk yağını küçük doğrayıp tencereye alın kızdırın.
  4. Ardından kuşbaşı doğranmış eti ekleyip 1su bardağı su ekleyip pişirelim.
  5. Zeytinyağı soğan ve biberi ekleyin hafif kızarınca salça tuz ilave edip salçayı eritin.
  6. Üzerine fasulye aktarıp 2- 3 dk kavurun ve bir litre su ekleyip kaynamaya bırakın.
  7. Yarım saate kadar ara ara kontrol edin.
  8. Karabiber ekleyin suyu hafif katı olursa kapatın (not tuzu kendi damak zevkinize göre ayarlayın ve yanına pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz yapacaklara şimdiden afiyet olsun ☺️.
Antep Usulü Kuru Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt