Antep Usulü Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 25-30 adet kuru patlıcan ,kuru dolmabiber
- 2 çay bardağı pirinç
- 150 gram kıyma
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4-5 adet limon tuzu
Antep Usulü Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kurutulmuş dolmalık patlıcan ve dolma biberlerimizi yıkayıp kaynamış suda en az 5 dkka haşlayalım. Kontrol ederek süzgeç yardımıyla haşlandıktan sonra alalım.
- Haşlanmış olduğunda hafif elinizin arasına alıp sıktığınızda eziliyor gibi oluyorsa direk alın yoksa biraz daha bekletin.
- Dolmalarımız haşlanırken biz bir karıştırma kabına 2 çay bardağı pirinci ,150 gram kıymamızı, 5 diş sarımsağı halka halka ince şekilde soğanımızı küçük küp küp şeklinde karıştırma kabına doğrayarak devam ediyoruz.
- 1 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı biber salçası ,1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ,1 çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı nar ekşisi hepsini bir güzel karıştırıyoruz.
- Bir güzel dolmalık harç elde ediyoruz. Yapanların şimdiden ellerine sağlık. Afiyet olsun şimdiden ) beni takip eden etmeyip direk defterine ekleyen canım uzaktan takipcilerim seviliyorsunuz hepinizde