
Antep Yöntemi Patlican Üzeri Kıyma Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane patlıcan
- 2 tane domates
- 500 gram kıyma
- 4 tane biber
- Yarım kaşık tuz
- Yarım kaşık salça
- Yarım kaşık karabiber
Antep Metodu Patlican Üzeri Kıyma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evet arkadalar severek yaptığım bir tanımı sizle paylaşmak istiyorum.
- Öncelikle patlıcanı soyuyoruz daha sonra dilimliyoruz tepsiye düzüyoruz.
- Üstüne kıymamıza karabiberi salçayı tuzu atıp yoğurup patlıcanın üzerine seriyoruz.
- Üzerine istediğimiz halde kesip domates ve biberle süslüyoruz.
- Üstüne hafifçe bir tuz serpeleyip 180 derece sıcaklıktaki fırınımıza sürüyoruz afiyet olsun.