Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Antep Usulü Yaprak Sarması (Derin Dondurucu İçin)

Antep Usulü Yaprak Sarması (Derin Dondurucu İçin)
0
105

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Antep Metodu Yaprak Sarması (Derin Dondurucu İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr salamura yaprak
  • 2 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı antep salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber

Antep Metodu Yaprak Sarması (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğan ve sarımsakları küp küp doğuyoruz .
  2. Pirinçlerimizi yeterlice yıkayıp bir kabın içine alıyoruz.
  3. Doğradığımız soğan ve sarımsakları pirinçin üzerine koyuyoruz .
  4. Salça ve zeytin yağımızı, baharatlarımızı ekliyoruz uygunca harmanlıyoruz ve yapraklarımızı sarmaya başlıyoruz.
  5. Sarılan yaprakları uygun kaplara koyup derin dondurucuda saklıyoruz.
  6. Pişireceğimiz vakit 2 bardak sıcak suya bir tutam limon tuzu, bir tutam tuz ekleyip eritene kadar karıştırıyoruz .
  7. Daha sonra karışımı sarmaların üzerine döküyoruz ve kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????.

Antep Yöntemi Yaprak Sarması (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 1 kilo yaprak3 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur1 adet büyük soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 tutam nane1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı tuz1 çağ kaşığı kırmızı biber1 çay bardağı zeytin yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Derin Dondurucuda Saklanan Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 5 kilo yaprak3 büyük soğan4-5 diş sarımsak2 su bardağı pirinç2 su bardağı bulgur1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı kırmızıbiber1 tatlı kaşığı kekik1 yemek kaşığı salça1 su bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler Sıvı yağ göz kararı5 bardak pirinç2 adet soğan4 diş sarımsak2 adet domates2 kaşık domates salçası1 yemek kaşığı nane1 yemek kaşığı karabiber1 yemek kaşığı pul biber1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşı kekikYetecek kadar yaprak Yaprak Sarması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 adet soğan (ben kullanmadım dilerseniz siz kullanabilirsiniz)1 bardak pirinç1 barda bulgur3 yemek kaşığı zeytin yağı2 baş sarımsak1 çorba kaşığı domates salçasıYarım demet maydanozKimyonTuz500 gram salamura yaprağı Üzeri için: Yarım çay bardağı zeytin yağıSu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 1 kg yağsız kıyma ( yağlı da kullanılabilir )4 adet orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı dolusu salça1 yemek kaşığı dolusu biber sos5 yemek kaşığı sıvı yağBi tutam maydanoz1 buçuk su bardağı pirinç1 avuç düğüTuz, karabiber, pulbiber, kimyonYeteri kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt