Antep Metodu Yaprak Sarması (Derin Dondurucu İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr salamura yaprak
- 2 adet soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı antep salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Antep Metodu Yaprak Sarması (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve sarımsakları küp küp doğuyoruz .
- Pirinçlerimizi yeterlice yıkayıp bir kabın içine alıyoruz.
- Doğradığımız soğan ve sarımsakları pirinçin üzerine koyuyoruz .
- Salça ve zeytin yağımızı, baharatlarımızı ekliyoruz uygunca harmanlıyoruz ve yapraklarımızı sarmaya başlıyoruz.
- Sarılan yaprakları uygun kaplara koyup derin dondurucuda saklıyoruz.
- Pişireceğimiz vakit 2 bardak sıcak suya bir tutam limon tuzu, bir tutam tuz ekleyip eritene kadar karıştırıyoruz .
- Daha sonra karışımı sarmaların üzerine döküyoruz ve kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz
Antep Yöntemi Yaprak Sarması (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı