Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Usulu Zeytinyağlı Dolma Tarifi Resimli

Antep Usulu Zeytinyağlı Dolma Tarifi Resimli
0
125

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi
Resimli Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi
Antep usulu zeytinyağlı dolma nasıl yapılır

Malzemeler:

25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık),
15 adet kurutulmuş biber (dolmalık),
45 adet kuru soğan,
3 baş sarımsak,
2 yemek kaşığı domates salcası,
2 yemek kaşığı biber salcası,
2 su bardağı pirinc,
1, 12 cay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı toz şeker,
Karabiber, kırmızıbiber, ybahar, tuz,
2 limon suyu veya limon tozu (isteğe gore),
Yeteri kadar su

imagesantepusuluzeytinyaglidolmatarifiresimli5ad4430e4ab2a

Yapılışı:

Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup catal gececek şekilde haşlanır Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk kaynatılır Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir Dolma icini hazırlamak icin, once zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salcaları ilave edilip iyice karıştırılır Yıkanmış pirinc bu karışımın icine konur ve hafifce kavurulur İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu cekene kadar pişirilir Hazırlanan bu karışım, patlıcanların icine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir Dizme işlemi duzgun ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta patlıcan getirilmelidir) Uzerine biberler aynı şekilde dizilir Dizme işlemi bittikten sonra, uzerine biraz tuz serpilir ve en uste dolma taşı konur Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 1015 dk daha pişirilir ve ocaktan indirilir Dolma servise hazırdır
 

Similar threads

Antep Adabı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 20 adet kuru patlıcan10 adet kuru biber10 adet kuru kabak2 su bardağı pirinç2 adet kuru soğan1 baş sarımsak1.5 su bardağı zeytinyağıYarım çay bardağı su1 çay kaşığı limon tuzuTuz karabiber pul biber Üzeri için 1 yemek kaşığı tuz1.5 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Orjinal Antep Tarzı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 7 adet kuru tatlı biber7 adet kuru acı biber7 adet kuru patlıcan10-15 adet asma yaprak10-15 adet lahana yaprağı İç harcı için; 2 su bardağı pirinç2,5 çay bardağı zeytinyağı1 orta uzunluk soğan1 adet kuru sarımsak1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi kuru dolma gaziantep usulü kuru dolma tarifi nasıl yapılır antep usulü Akşam akşam en ince ayrıntısına kadar acıktım sanırımŞöyle sizleri güneydoğuya içten götürmek istiyorumTürkiye'nin en varlıklı ve ünlü sofrasına sahip illerden biri olan Gaziantep'e ait...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo dolmalık patlıcan1 kilo dolmalık antep biberYarım kilo kabak4 adet kapya biber500 gram pirinç (osmancık)6 adet domates5 adet kuru soğan1 baş sarımsakYarım demet maydanozYarım demet nane2 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Kuru dolma malzemeleri: kurutulmuş patlıcan biber kabak 1 su bardağı pirinc 2 adet orta boy kuru soğan 100 gr dolmalık kıyma 1 su bardğı haşlanmış nohut bir miktar maydonoz bir miktar karabiber 1 corba kaşığı kuru nane 1 corba kaşığı domates salcası 1 tatlı kaşığı biber salcası 6 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,499Konular
982,570Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt