Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi
Resimli Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi
Antep usulu zeytinyağlı dolma nasıl yapılır
Malzemeler:
25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık),
15 adet kurutulmuş biber (dolmalık),
45 adet kuru soğan,
3 baş sarımsak,
2 yemek kaşığı domates salcası,
2 yemek kaşığı biber salcası,
2 su bardağı pirinc,
1, 12 cay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı toz şeker,
Karabiber, kırmızıbiber, ybahar, tuz,
2 limon suyu veya limon tozu (isteğe gore),
Yeteri kadar su
imagesantepusuluzeytinyaglidolmatarifiresimli5ad4430e4ab2a
Yapılışı:
Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup catal gececek şekilde haşlanır Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk kaynatılır Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir Dolma icini hazırlamak icin, once zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salcaları ilave edilip iyice karıştırılır Yıkanmış pirinc bu karışımın icine konur ve hafifce kavurulur İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu cekene kadar pişirilir Hazırlanan bu karışım, patlıcanların icine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir Dizme işlemi duzgun ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta patlıcan getirilmelidir) Uzerine biberler aynı şekilde dizilir Dizme işlemi bittikten sonra, uzerine biraz tuz serpilir ve en uste dolma taşı konur Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 1015 dk daha pişirilir ve ocaktan indirilir Dolma servise hazırdır
Resimli Antep usulu zeytinyağlı dolma tarifi
Antep usulu zeytinyağlı dolma nasıl yapılır
Malzemeler:
25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık),
15 adet kurutulmuş biber (dolmalık),
45 adet kuru soğan,
3 baş sarımsak,
2 yemek kaşığı domates salcası,
2 yemek kaşığı biber salcası,
2 su bardağı pirinc,
1, 12 cay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı toz şeker,
Karabiber, kırmızıbiber, ybahar, tuz,
2 limon suyu veya limon tozu (isteğe gore),
Yeteri kadar su
imagesantepusuluzeytinyaglidolmatarifiresimli5ad4430e4ab2a
Yapılışı:
Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup catal gececek şekilde haşlanır Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk kaynatılır Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir Dolma icini hazırlamak icin, once zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salcaları ilave edilip iyice karıştırılır Yıkanmış pirinc bu karışımın icine konur ve hafifce kavurulur İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu cekene kadar pişirilir Hazırlanan bu karışım, patlıcanların icine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir Dizme işlemi duzgun ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta patlıcan getirilmelidir) Uzerine biberler aynı şekilde dizilir Dizme işlemi bittikten sonra, uzerine biraz tuz serpilir ve en uste dolma taşı konur Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 1015 dk daha pişirilir ve ocaktan indirilir Dolma servise hazırdır