Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Antep Yöresine Ait Kuru Dolma

Antep Yöresine Ait Kuru Dolma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
antep-yoresine-ait-kuru-dolma.jpg

Antep Yöresine Ait Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 adet kuru patlıcan
  • 20 adet kuru biber
  • 10 adet kuru kabak
  • 30 adet yaprak
İç harcı için;
  • 3 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 su bardağı pirinç
  • 200 gram kuyruk yağı
  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 buçuk litre su
Kuru sebzeleri kaynatmak için;
  • 1 litre su

Antep Yöresine Ait Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencere ye 1 litre suyu alıp kaynadıktan sonra kuru sebzeleri üzerine ekleyip, yumuşayana kadar kaynatın kevgir le süzeğe alın. Yaprağıda tencere ye alın, 2 dakika kaynatıp süzün.
  2. Soğan ve sarımsağı doğrayıp, tepsiye alıyoruz. Üzerine baharatları, zeytinyağını, salça, kuyruk yağı, kıymayı alıp, salça eriyene kadar elinizle karıştırın.
  3. Pirinçleri yıkayıp, süzün üzerine ekleyin hafif karıştırın sonra sebzeleri tek tek iç harcından doldurun 1 yemek kaşığı kadar koyun.
  4. Sarmalarıda sarıp, hepsini tencere ye dizin ve üzerine dolma taşını koyup, 1 buçuk litre su ekleyin ocağı yakın, pişince ocağı kısın hafif ateşte pişirin, kontrol edin, pişmişse kapatıp, 10 dakika dinlendirin servis edin afiyet olsun ☺️
Antep Yöresine Ait Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt