Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Yuvarlaması

Antep Yuvarlaması
0
20

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Antep Yuvarlaması Tanımı İçin Malzemeler


Köftesi için;
  • 250 gram yağsız kıyma
  • 250 gram pirinç unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
İç gereç için;
  • 1 su bardağı nohut
  • Bir kesim kuşbaşı et
Terbiyesi için;
  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
Üzeri için;
  • Sıvıyağ
  • Nane

Antep Yuvarlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz ve susuz güzelce özleşene kadar yoğuruyoruz.Su katarsak yuvarlamamız tutmaz.
  2. İyice yoğurduktan sonra çok az elimizi ıslatıp yoğuralım.
  3. Bu yoğurma süreci 20 -25 dk sürüyor.
  4. Şimdi köfteden modüller koparıp uzun kesimler yapıyoruz ve küçük küçük koparıp yuvarlıyoruz.
  5. Daha sonra bir süzeğin üstüne koyuyoruz bütün köfteleri ve buharda haşlama yapacağız.Köfteler hafif sertleşince pişirme süreci bitti.
  6. Kuşbaşı doğranmış etimizi tencereye alalım.
  7. Çok az kavurduktan sonra üzerine 2 su bardağı kadar su ekleyelim.
  8. Daha sonra nohutunu da ekleyelim ve yaptığımız köfteleri ekleyelim.
  9. Terbiyesi için genişçe bir kaba yoğurdu ve bütün malzemeyi alalım ve güzelce çırpalım ve tenceredeki yemeğin suyundan yoğurdun içine yavaş yavaş ek edelim o sırada daima karıştırmak gerekiyor.
  10. İkisininde ısısı tıpkı olana kadar bu türlü devam edelim ve birleştirelim.
  11. 1-2 taşım kaynattıktan sonra da nanesini yakıyoruz üzerine ek ediyoruz.
Afiyet olsun.

Antep Yuvarlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,049Mesajlar
30,034Kullanıcılar
hasim61Son üye
Üst Alt