Antep Yuvarlaması Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 250 gram yağsız kıyma
- 250 gram pirinç unu
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı nohut
- Bir kesim kuşbaşı et
- Yarım kilo yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Sıvıyağ
- Nane
Antep Yuvarlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz ve susuz güzelce özleşene kadar yoğuruyoruz.Su katarsak yuvarlamamız tutmaz.
- İyice yoğurduktan sonra çok az elimizi ıslatıp yoğuralım.
- Bu yoğurma süreci 20 -25 dk sürüyor.
- Şimdi köfteden modüller koparıp uzun kesimler yapıyoruz ve küçük küçük koparıp yuvarlıyoruz.
- Daha sonra bir süzeğin üstüne koyuyoruz bütün köfteleri ve buharda haşlama yapacağız.Köfteler hafif sertleşince pişirme süreci bitti.
- Kuşbaşı doğranmış etimizi tencereye alalım.
- Çok az kavurduktan sonra üzerine 2 su bardağı kadar su ekleyelim.
- Daha sonra nohutunu da ekleyelim ve yaptığımız köfteleri ekleyelim.
- Terbiyesi için genişçe bir kaba yoğurdu ve bütün malzemeyi alalım ve güzelce çırpalım ve tenceredeki yemeğin suyundan yoğurdun içine yavaş yavaş ek edelim o sırada daima karıştırmak gerekiyor.
- İkisininde ısısı tıpkı olana kadar bu türlü devam edelim ve birleştirelim.
- 1-2 taşım kaynattıktan sonra da nanesini yakıyoruz üzerine ek ediyoruz.
Antep Yuvarlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı