bilgisayarci
FD Üye
Antep Zeytini Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase antep kırma zeytini
- Bir tutam maydanoz
- Taze soğan
- Taze sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Bir çay kaşığı tuz
- Sumak ekşisi
Antep Zeytini Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi zeytin piyazı, antep şivesi ile zeytin peybazı benimde çok sevdiğim bir tanımdır. Dilerseniz hazırlanışına geçelim.
- Bir kase tadlandırılmış antep kırma zeytinini ikiye keserek daha büyükçe bir kaseye alıyoruz.
- Daha sonra maydanoz, taze soğan ve taze sarımsağı hazırlayıp kasenin içine ek ediyoruz.
- Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber, bir tepeleme çay kaşığı tuz ve fotoğrafta gördüğünüz kadar sumak ekşisini sulandırarak kaseye döküyoruz. Karıştırıp sunuma hazır hale getiriyoruz.
Antep Zeytini Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı