iltasyazilim
FD Üye
yaşlanmanın belirtisi olan cilt kırışması, durağanlık, zaaf ve hafıza zayıflamasının sorumlusunun, vücuttaki antioksidan etkili bazı kimyasal maddelerin yetersizliği olduğunu belirtti Uzmanların vücuttaki bu problemleri çözmek için önerdiği yaz meyveleri ise şunlar:
'' Karpuz: Ayrıca likopen, hem de vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir yaz meyvesidir
Erik: Yüksek antioksidan kapasitesi yanına detoks yapıcı gücüyle de manâlı bir antiaging besindir
Şeftali ve kayısı: Potasyum deposu besinlerdir Keza C vitamini ve çok sayıda flavonoid ihtiva eder, zengin lif ve betakaroten içerikleriyle çok yararlı yaz meyveleridir
Çilek, kiraz, vişne gibi antosiyanin zengini meyveler Bu meyvelere kuşburnu ve kuş üzümü de eklenebilir
Brokoli ve brüksel lahanası: İhtiva ettiği sulforafan ile antiaging yiyecekleri arasındaki yerini üstteki sıralarda yaz aylarında da muhafaza etmektedir Brokoli, hem C vitamini, betakaroten, glutatyon ve lutein gibi antioksidanlarla da tıka basa doludur
Üzüm: Bilhassa çok dinç antioksidanlar olan oligomerik poantosiyanidin lerin güvenilir kaynağıdır Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin sıradan 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir Özellikle siyah üzümden yararlanın
Domates: Yaşlıların maddesel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkin bir antioksidan olan likopenin en zengin kaynağıdır Likopen kanser riskini azaltır, damarlarınızı korur, cildinizi ve belleğinizi destekler
Avokado: Çok zinde bir antioksidan olan glutatyonun en iyi kaynaklarından biridir Yağ bakımından zengin olması bir hata gibi görülse de doğrusu avokado yağının önemli bir kısmı tekli doymamış zararsız yağlardır
Soğan: Özellikle kırmızı soğan güçlü bir sağlık koruyucusudur Kansere aleyhinde kayda değer bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin açısından en zengin besinlerden biridir Soğanın enfeksiyonlardan koruma gücü de vardır'' *
'' Karpuz: Ayrıca likopen, hem de vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir yaz meyvesidir
Erik: Yüksek antioksidan kapasitesi yanına detoks yapıcı gücüyle de manâlı bir antiaging besindir
Şeftali ve kayısı: Potasyum deposu besinlerdir Keza C vitamini ve çok sayıda flavonoid ihtiva eder, zengin lif ve betakaroten içerikleriyle çok yararlı yaz meyveleridir
Çilek, kiraz, vişne gibi antosiyanin zengini meyveler Bu meyvelere kuşburnu ve kuş üzümü de eklenebilir
Brokoli ve brüksel lahanası: İhtiva ettiği sulforafan ile antiaging yiyecekleri arasındaki yerini üstteki sıralarda yaz aylarında da muhafaza etmektedir Brokoli, hem C vitamini, betakaroten, glutatyon ve lutein gibi antioksidanlarla da tıka basa doludur
Üzüm: Bilhassa çok dinç antioksidanlar olan oligomerik poantosiyanidin lerin güvenilir kaynağıdır Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin sıradan 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir Özellikle siyah üzümden yararlanın
Domates: Yaşlıların maddesel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkin bir antioksidan olan likopenin en zengin kaynağıdır Likopen kanser riskini azaltır, damarlarınızı korur, cildinizi ve belleğinizi destekler
Avokado: Çok zinde bir antioksidan olan glutatyonun en iyi kaynaklarından biridir Yağ bakımından zengin olması bir hata gibi görülse de doğrusu avokado yağının önemli bir kısmı tekli doymamış zararsız yağlardır
Soğan: Özellikle kırmızı soğan güçlü bir sağlık koruyucusudur Kansere aleyhinde kayda değer bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin açısından en zengin besinlerden biridir Soğanın enfeksiyonlardan koruma gücü de vardır'' *