Antioksidan Vitamin Ve Mineraller Açısından Güçlü Enginar Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 8 adet ayıklanmış enginar
- 2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Antioksidan Vitamin Ve Mineraller Açısından Güçlü Enginar Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağında soğanı kavuruyoruz.
- Minik minik küpler halinde kestiğimiz patates ve havucu ekliyoruz.
- Akabinde bezelyeyi de ek edip birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Sosu için zeytinyağı, su, limon suyu, tuz ve toz şekeri karıştırıyoruz.
- Geniş bir tencereye enginarları dizip hazırladığımız garnitürleri üzerine bölüştürüyoruz.
- Sosumuzu da döktükten sonra üzerlerine karabiber serpiştirip enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu koyabilirsiniz afiyet olsun .