Antrikot Fırın Yordamı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg ince dilimlenmiş antrikot
- 50 gram tereyağ
- 50 ml zeytinyağı
- 1 metre yağlı pişirme kağıdı
Antrikot Fırın Metodu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırın tepsimizin tabanını yağlı kağıtla kapatıyor.
- Üzerine zeytin yağı döküp kapatacağız.
- Fırın tepsisine ince dilimlenmiş etler dizilir.
- Üzerine küçük dilimler yargıçta tereyağı dağıtılır.
- Suyla ıslattığımız fırın kağıdıyla tepsi üstü kapatılır.
- 17. Dakikada üste koyduğumuz yağlı kağıt açılarak 3 dakika da üstü açık olarak 200 derece de pişirilir.
- Böylece et yüzeyinde kızartmalar olur.
- Sonra servis edilir.