Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Apple'ın harita hizmetindeki sıkıntı, üçüncü taraf uygulamaların kullanımını artırdı

Hoş geldin! flag3474 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Apple'ın harita hizmetindeki sıkıntı, üçüncü taraf uygulamaların kullanımını artırdı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Apple'ın iOS 6 işletim sisteminde yer verdiği kendi harita hizmetinin bazı eksikliklerinin olduğunun ortaya çıkması, Tim Cook'un özür dilemesine kadar giden bir eleştiri sürecini başlamıştı

Hizmetten memnun olmayan kullanıcılar ise tarayıcı üzerinden veya üçüncü taraf uygulamalar yoluyla alternatif harita hizmetleri kullanmaya başladı

Google'ın iOS için bir harita uygulaması olmadığından genel olarak Bing, Waze ve MapQuest hizmetleri tercih ediliyor

Onavo firmasının 100 000 iPhone kullanıcısı arasında yaptığı bir araştırmaya göre bunların arasında Waze, ABD'deki kullanım oranını yüzde ona çıkardı

Günlük 75000 indirme sayısına sahip olan Waze, Cook'un açıklamasıyla 100 000'e fırladı İşin ilginç tarafı ise Waze'in TomTom ve Yelp gibi Apple haritalarının geliştirilmesine katkıda bulunması

Waze uygulaması aslında sosyal bir harita hizmeti Kullanıcılar çevrelerindeki ucuz benzin gibi noktaları harita üzerinde işaretleyerek paylaşıyor Böylece kullanıcı tabanlı dev bir veritabanı ortaya çıkıyor Haritada eksik olan kısımlar da bu şekilde tamamlanıyor Pek çok geliştirici Waze'in adım adım navigasyon hizmetini temel alıyor

Görünen o ki beklenen gelişmeleri sağlayana kadar Apple haritalarının pazar payını yükselmesi zor

donanımhaber

858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt