
Arabaşı Çorbası (Bol Acılı Bol Ekşili Şifa Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane tavuk kalçalı but (Köy tavuğu olsa şahane olur)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 bardak tavuk suyu
- Sıcak su
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Limon
Arabaşı Çorbası (Bol Acılı Bol Ekşili Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk üzerine 4 su bardağı su ek edelim ve düdüklü tencerede pişirelim.
- İçindeki tavukları alalım. Tavukları didikleyelim.
- Tavuk suyunu tortu kalmasın diye süzüp bir kenara alalım.
- Tenceremize yağları ek edelim.
- Tencerenin bir tarafına salçaları bir tarafına unumuzu koyalım.
- Karıştırmadan farklı ayrı kavuralım. Unun rengi dönünce çırpma teliyle tavuk suyunu dökerken bir yandan karıştıralım topaklanma olmasın. Olursa da kıymetli değil blenderden geçirebiliriz.
- Sıcak suyu çorbamızın kıvamını ayarlamak için kullanacağız.
- Didiklenmiş tavukları baharatları ve tuzunu ekleyelim.
- Sıcak suyu kıvama nazaran koyalım. Çorbamız 10 dakika kadar kısık ateşte kaynasın. Deneyenlere afiyet olsun. ????Bu tarife bol acı ve limon yakışıyor.