iltasyazilim
FD Üye
Arabaşı Çorbası (Hamuruyla) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 litre su
*3 yemek kaşığı dolusu un
*Tuz
Çorbası için:
*1*tavuk göğsü (bazen ikiye bölünmüş satılabiliyor o zaman 2*parça göğüs alıcaz)
*3 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası (çok salça suyu ağırlaştırıyor)
*Karabiber, pul biber, tuz
Arabaşı Çorbası (Hamuruyla) Tarifi Yapılışı Hamuru için tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatalım Kaynadıktan sonra 12 dakika daha kaynatıp bir tepsiye dökelim Biraz ılınca buzdolabına koyup soğutalım
Tavuğumuzu düdüklüde bol suyla pişirelim (ben altı kiloluk düdüklünün yarısına kadar su koydum çünkü suyuyla çorbayı yapıcaz)
Haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım Ve tavuğu başka bir kaba alıp dideleyelim
Diğer taraftan rahatça karıştırabilmek için büyük bir tencereye sıvı yağımızı ve unumuzu alıp kavurmaya başlayalım çok koyulaşmayacak kadar karıştırarak sarartalım Salçamızı da ekleyip bir iki çevirdikten sonra soğumuş tavuk suyunu çırparak ekleyelim (Çünkü sıcak su kavrulan unu topak yapar)
Kaynayan suya didelediğimiz tavuğu da ekleyip bir 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatalım ve üzerine arzuya göre pul biberle karabiberi de ekleyip 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ ve yanına hamuruyla servis yapalım
*2 litre su
*3 yemek kaşığı dolusu un
*Tuz
Çorbası için:
*1*tavuk göğsü (bazen ikiye bölünmüş satılabiliyor o zaman 2*parça göğüs alıcaz)
*3 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası (çok salça suyu ağırlaştırıyor)
*Karabiber, pul biber, tuz
Arabaşı Çorbası (Hamuruyla) Tarifi Yapılışı Hamuru için tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatalım Kaynadıktan sonra 12 dakika daha kaynatıp bir tepsiye dökelim Biraz ılınca buzdolabına koyup soğutalım
Tavuğumuzu düdüklüde bol suyla pişirelim (ben altı kiloluk düdüklünün yarısına kadar su koydum çünkü suyuyla çorbayı yapıcaz)
Haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım Ve tavuğu başka bir kaba alıp dideleyelim
Diğer taraftan rahatça karıştırabilmek için büyük bir tencereye sıvı yağımızı ve unumuzu alıp kavurmaya başlayalım çok koyulaşmayacak kadar karıştırarak sarartalım Salçamızı da ekleyip bir iki çevirdikten sonra soğumuş tavuk suyunu çırparak ekleyelim (Çünkü sıcak su kavrulan unu topak yapar)
Kaynayan suya didelediğimiz tavuğu da ekleyip bir 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatalım ve üzerine arzuya göre pul biberle karabiberi de ekleyip 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ ve yanına hamuruyla servis yapalım