nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Arabaşı Çorbası malzemeleri:
2 tavuk göğsü
6 su bardağı tavuk suyu
3 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 yemek yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuzlu
Arabaşı Çorbası Hamurunun Malzemeleri
5 su bardağı tavuk suyu
100 gr un
1 akarsu kaşığı tuzlu
Arabaşı Çorbasının Yapılışı
Tencerye tereyağı konulur, eritilir Un ek edilip pembeleşinceye dek kavrulur, salça ve biber ek edlip soğuk tavuk suyu eklenerek kaynayıncaya değin karıştırılır Kaynayınca ddiklenmiş tavuk etleri ve tuzlu ek edilir Hafif ateşte 15 dakika pişirilir
Arabbaşı Hamurunun Yapılışı:
2 bardk tavuk suyu, 100 gr un ile bir kapta ezilir Gelişen tavuk suyu tencereye konur, tenceredeki tavuk suyu ılıyınca ezilen un tencereye yavaş yavaş dökülüp kaynayıncaya değin karıştırlır Kaynayınca ateşten alınıp bir tepsiye dökülerek soğutulur
Arabaşı çorbası nasıl yenir?
Arabaşı çorbası kaselere konur ve hamurla birlikte servis yapılır Hamuru çiğnemeden yutmalısınız çorbayla birlikte katık ederek *
2 tavuk göğsü
6 su bardağı tavuk suyu
3 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 yemek yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuzlu
Arabaşı Çorbası Hamurunun Malzemeleri
5 su bardağı tavuk suyu
100 gr un
1 akarsu kaşığı tuzlu
Arabaşı Çorbasının Yapılışı
Tencerye tereyağı konulur, eritilir Un ek edilip pembeleşinceye dek kavrulur, salça ve biber ek edlip soğuk tavuk suyu eklenerek kaynayıncaya değin karıştırılır Kaynayınca ddiklenmiş tavuk etleri ve tuzlu ek edilir Hafif ateşte 15 dakika pişirilir
Arabbaşı Hamurunun Yapılışı:
2 bardk tavuk suyu, 100 gr un ile bir kapta ezilir Gelişen tavuk suyu tencereye konur, tenceredeki tavuk suyu ılıyınca ezilen un tencereye yavaş yavaş dökülüp kaynayıncaya değin karıştırlır Kaynayınca ateşten alınıp bir tepsiye dökülerek soğutulur
Arabaşı çorbası nasıl yenir?
Arabaşı çorbası kaselere konur ve hamurla birlikte servis yapılır Hamuru çiğnemeden yutmalısınız çorbayla birlikte katık ederek *