
Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük uzunluk tavuk ya da kalçalı but kısmından
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 6 su bardağı tavuğun haşlama suyu
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı+1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları çorbaya yetecek kadar su da haşlayıp didikliyoruz. (tavukları haşlarken suya bir adet soğan, üç dört adet sarımsak, tane karabiber ve tuz ekleyip haşladım. )
- Daha sonra hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Bunun için tencereye 3, 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadığında içerisine tuzunu ekliyoruz.
- Başka bir kapta 1, 5 su bardağı suyla unu karıştırıp bulamaç haline getiriyoruz.
- Kaynayan suya karışımı ek edip süratlice karıştırıyoruz.
- Bu biçimde bir kaç dakika daha kaynatıp ıslatıp süzdüğümüz bir tepsiye ya da borcama hamurumuzu boşaltıp yayıyoruz.
- Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırıyoruz.
- Çorbası için tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
- Eriyen yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra salçasını ve pul biberi ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Daha sonra tavukları haşladığımız sıcak suyu ekleyip topak kalmayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca didiklediğimiz tavukları ekleyip beş dakika daha bu halde kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Servis ederken hamuru kesip çorbayla birlikte servis ediyoruz.
Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı