Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu)

Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu)
0
29

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
arabasi-corbasilezzet-ve-sifa-deposu.jpg

Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük uzunluk tavuk ya da kalçalı but kısmından
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 6 su bardağı tavuğun haşlama suyu
Hamuru için;
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı+1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavukları çorbaya yetecek kadar su da haşlayıp didikliyoruz. (tavukları haşlarken suya bir adet soğan, üç dört adet sarımsak, tane karabiber ve tuz ekleyip haşladım. )
  2. Daha sonra hamurumuzu hazırlıyoruz.
  3. Bunun için tencereye 3, 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Kaynadığında içerisine tuzunu ekliyoruz.
  5. Başka bir kapta 1, 5 su bardağı suyla unu karıştırıp bulamaç haline getiriyoruz.
  6. Kaynayan suya karışımı ek edip süratlice karıştırıyoruz.
  7. Bu biçimde bir kaç dakika daha kaynatıp ıslatıp süzdüğümüz bir tepsiye ya da borcama hamurumuzu boşaltıp yayıyoruz.
  8. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırıyoruz.
  9. Çorbası için tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
  10. Eriyen yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  11. Daha sonra salçasını ve pul biberi ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz.
  12. Daha sonra tavukları haşladığımız sıcak suyu ekleyip topak kalmayana kadar karıştırıyoruz.
  13. Kaynamaya başlayınca didiklediğimiz tavukları ekleyip beş dakika daha bu halde kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  14. Servis ederken hamuru kesip çorbayla birlikte servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt