arabaşı corbası nasıl yapılır, arabaşi corbasi, kayseri arabaşı corbası, arabaşı yemeği,arabaşı hamuru nasıl yapılır,
Arabaşı Corbası Tarifi Resimli
imagesarabasicorbasitarifiresimli5ad45e3060b48
Malzemeler
* 7 su bardağı su
* 1 su bardağı un,Tuz
Corba icin:
* l kucuk tavuk (veya iki tavuğun goğus eti,veya tercihen hindi)
* I corba kaşığı Sana
* 12 kaşık kırmızı biber (arzuya gore acılı olabilir)
* 12 kaşık salca
* 6 su bardağı su
* 1 corba kaşığı un
*1 limon
Arabaşı Corbası tarifi
Hamurun Yapılışı:
1 5 su bardağı suyu,tuz ilave ederek,kaynatın
2 Kalan su ile unu bulamac haline getirin; tel suzgecten gecirinKaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin
3 Surekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin
4 Yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın
5 Corbanın yanında servis yapmak icin, baklava şeklinde kesin
Corbanın Yapılısı:
1 Bir tencereye su koyarak,tavuk,l kaşık salca ve kırmızı biberi katıp kaynatın
2 Etleri yumuşayınca, parmak buyukluğunde parcalar halinde didikleyın
3 Ayrı bir tenceredeSana ile unu karıştırarak rengi fazla değişmeden kavurunBu meyanenin icine salcanın ve kırmızı biberin geri kalanını ekleyip 34 dakika karıştırın
4 Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin
5 Didilmiş tavuk etlerini ekleyin, kaynatın
6 Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın
PUF NOKTASI:
Servis sırasında,corbanın hamurlarının uzerini hafifce ortecek kadar kızgın yağ dokulurse,daha parlak olacaktır
alıntı
Arabaşı Corbası Tarifi Resimli
imagesarabasicorbasitarifiresimli5ad45e3060b48
Malzemeler
* 7 su bardağı su
* 1 su bardağı un,Tuz
Corba icin:
* l kucuk tavuk (veya iki tavuğun goğus eti,veya tercihen hindi)
* I corba kaşığı Sana
* 12 kaşık kırmızı biber (arzuya gore acılı olabilir)
* 12 kaşık salca
* 6 su bardağı su
* 1 corba kaşığı un
*1 limon
Arabaşı Corbası tarifi
Hamurun Yapılışı:
1 5 su bardağı suyu,tuz ilave ederek,kaynatın
2 Kalan su ile unu bulamac haline getirin; tel suzgecten gecirinKaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin
3 Surekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin
4 Yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın
5 Corbanın yanında servis yapmak icin, baklava şeklinde kesin
Corbanın Yapılısı:
1 Bir tencereye su koyarak,tavuk,l kaşık salca ve kırmızı biberi katıp kaynatın
2 Etleri yumuşayınca, parmak buyukluğunde parcalar halinde didikleyın
3 Ayrı bir tenceredeSana ile unu karıştırarak rengi fazla değişmeden kavurunBu meyanenin icine salcanın ve kırmızı biberin geri kalanını ekleyip 34 dakika karıştırın
4 Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin
5 Didilmiş tavuk etlerini ekleyin, kaynatın
6 Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın
PUF NOKTASI:
Servis sırasında,corbanın hamurlarının uzerini hafifce ortecek kadar kızgın yağ dokulurse,daha parlak olacaktır
alıntı