bilgisayarci
FD Üye
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
Hamuru için
- 5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı mısır unu
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 iri boy soğan
- 2 patates
- 500gr tavuk eti
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Kararı kadar tuz
- 2.5 su bardağı su
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz. 3 su bardağı suyu ve tuzu kaynatalım.
- Diğer tarafından kalan suyumuzu ve mısır unu çırpalım ve kaynayan suya katalım ve sürekli karıştıralım ve koyulaşana ve göz olana kadar pişirelim.
- Pişen hamuru altını ıslamış olduğumuz borcama dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Çorba????????????Soğanı doğra yağı ilave et ve kavur.
- Kavrulan soğana salçayı ilave edin.
- Tavuk etini ilave edip kavuralım.
- Patates i ilave et tuzu ve karabiberi ilave et.
- Biraz daha kavur son olarak suyu ilave et ve pişmeye bırakın.
- Soğuyan hamuru kes. Çorbayı kaselere koy beraber tüketilmelidir. Afiyet olsun.