Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif) Tanımı İçin Materyaller
Arabaşı çorba gereçleri;
- 3 but yada tüm 1 tavuk
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 litre tavuk suyu
- 10 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- Gereğince tuz
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Arabaşı çorbası için birinci evvel büyük bir tencereye tavuklarımızı alıp üzerine su ve tuzunu atıp haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlandıktan sonra küçük küçük didikliyoruz ve öbür tarafta öbür bir tencereye yağlarımızı alıp eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sonra salçaları ekleyip uygunca karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz şayet topaklanma olursa blenderdan geçirebiliriz.
- Tavukları eklemeden evvel 10 dakika kadar kaynadıktan sonra tavukları ekleyip suyunu ve tuzunu ayarlayıp bir 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
- Hamuru için tencereye suyun yarısını yani 5 bardağını alıp tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz öbür tarafta kalan su ve unu düzgünce karıştırıp tenceredeki kaynayan suyun içine unlu karışımı süzgeçten süzerek ekliyoruz.
- Birebir vakitte da daima karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın kaynamaya başladıktan sonra 3-5 dakika kısık ateşte kaynatıp su ile ıslattığımız tepsinin ortasına döküp sallayarak her yerine yayıp soğumaya bırakıyoruz.
- En az 2-3 saat bekletiyoruz sonra kesip servise hazır hale getiriyoruz.
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı