Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça but (az yaptığım için 2 parça yeterli oldu ,çok ölçülü yapacaksanız bütün tavuk kullanabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ( göz kararı koyuyorum ben)
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı un (mısır unu ile yaparsanız daha lezzetli olur)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (lezzet vermesi için ekledim ,koymayabilirsiniz)
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı tarçın (tavsiye ederim mutlaka ekleyin)
Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Evvela düdüklü tencereye tavuklarımızı koyalım üzerini örtecek şekilde su ekleyip haşlamaya bırakalım.
- Tenceremize tereyağı,sıvı yağ ve unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra üzerine salça ve rendelediğimiz soğanı ekleyip iyice kavuralım(soğanı rendelememizin sebebi çorbanın pürüzsüz olması için)
- Haşladığımız tavuğun suyunu süzgeçten geçirip çorbamıza ilave edelim ,üzerine ilave olarak 1,5 su bardağı normal su ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar pişirelim. (sadece tavuk suyu olunca tadı ağır oluyor o yüzden biraz normal su ekliyoruz )
- Kaynayan çorbamıza baharatlarımızı ve elimizle ditdiğimiz tavuklarımızı ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- En son üzerine biraz limon biraz pul biber ekleyip servis edebilirsiniz. ???? ????????????Afiyet olsun????????????.