Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası
0
26

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
arabasi-corbasi.jpg

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

• 2 parça but (az yaptığım için 2 parça yeterli oldu ,çok ölçülü yapacaksanız bütün tavuk kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ( göz kararı koyuyorum ben)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un (mısır unu ile yaparsanız daha lezzetli olur)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (lezzet vermesi için ekledim ,koymayabilirsiniz)
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tarçın (tavsiye ederim mutlaka ekleyin)

Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Evvela düdüklü tencereye tavuklarımızı koyalım üzerini örtecek şekilde su ekleyip haşlamaya bırakalım.
  2. Tenceremize tereyağı,sıvı yağ ve unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Daha sonra üzerine salça ve rendelediğimiz soğanı ekleyip iyice kavuralım(soğanı rendelememizin sebebi çorbanın pürüzsüz olması için)
  4. Haşladığımız tavuğun suyunu süzgeçten geçirip çorbamıza ilave edelim ,üzerine ilave olarak 1,5 su bardağı normal su ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar pişirelim. (sadece tavuk suyu olunca tadı ağır oluyor o yüzden biraz normal su ekliyoruz )
  5. Kaynayan çorbamıza baharatlarımızı ve elimizle ditdiğimiz tavuklarımızı ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. En son üzerine biraz limon biraz pul biber ekleyip servis edebilirsiniz. ???? ????????????Afiyet olsun????????????.
Arabaşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,943Kullanıcılar
hhhuijSon üye
Üst Alt