Arabaşı Çorbaşı Tarifi İçin Malzemeler
Çorba için;
- 1 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Göz kararı pul biber
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Çorbaşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kalçalı butumuzu düdüklüye koyup haşlıyoruz daha sonra hamurumuz için suyumuzu kaynatıyoruz.
- İçerisine su ile açtığımız unumuzu ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz daha sonra tuzu ekliyoruz borcam yada orta boy bir tepsiye döküyoruz hamurumuz oda ısısına gelince dolaba kaldırıyoruz.
- Şimdi çorbamızı yapmaya başlıyoruz tencerede tereyağını eritip salçayı kavuruyoruz.
- Daha sonra pul biber ve unumuzu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz haşladığımız kalçalı butun suyunu çorbamız da döküyoruz az olursa suda ekleyebiliriz.
- Daha sonra didiklediğimiz kalçalı butlarımızı ekliyoruz 2 dk kaynatıp altını kapatıyoruz afiyet olsun. ????????.