bilgisayarci
FD Üye
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kalçalı but yada 1 parça tavuk eti olabilir
- 8 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tozbiber
- Limon
Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 8 su bardağı suyu 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip ocağa alalım.
- Kaynayınca tavuğu içine koyup tavuk pişene kadar orta ateşte pişirelim .
- Yaklaşık 40 dk yeterli oluyor pişince içinden tavuğu alıp didikleyelim bir kenarda dursun.
- 2 kaşık tereyağı tencereye koyalım ,eriyince 4 kaşık unu ekleyip altını kısalım.
- Kokusu gelene kadar unu güzelce kavuralım .
- Kavrulunca salçaları ,biberleri ekleyip biraz daha kavurup tavuğun suyunu ekleyelim.
- Bir el çırpıcısıyla kaynayana kadar karıştıralım.Bunu un topaklanmasın diye yapıyoruz .
- Kaynayınca didiklediğimiz tavuğu ekleyip bir 5 dakika daha kaşıkla arada bir karıştırarak pişirip altını söndürelim.
- Eğer kıvamı çinkoyu olursa kaynar su ekleyiniz çorbamızı içerken limon sıkarak içelim.Enfes çorbamız hazır????????.
Not:arabaşı çorbasını hamuruyla tutarız ama bazı bölgelerde bilinmiyor hamurunda pişirmek isterseniz sayfamda hamur pişirme tarifini bulabilirsiniz ????.
Arabaşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı