
Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tüm tavuk
- 2 su bardağı un
- 10 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık )
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Kırmızı biber
- Kekik
- Kara biber
- Su
- En son haşlanmış tavuk parçaları
Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arabaşı hamuru için geniş bir tencere içine un ve suyu koyup tahta kaşık ile karıştırarak iyice pişirilir.
- Göz göz olduktan sonra tuz ilave edilip yarım saat orta kısık ateşte berrak kıvam alana kadar durmadan karıştırılır.
- Hamuru dökeceğimiz tepsi ıslatıp pişen hamur çok kalın olmayacak biçimde dökülür. Soğumaya bırakılır.
- Çorba için 1 büyük tavuk haşlanır.
- Başka tencereye unu alıp kavurmaya başlanır ,kokusu çıkan un renk aldıktan sonra elekten geçirilir tekrar tencereye alınır.
- Tereyağı ve sıvı yağ ekledikten sonra salça eklenir.
- Göz kararı su ve tavuk suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakılır.
- Baharatları da ilave ettikten sonra pişen tavuk küçük küçük doğranır, kıvam alıp pişen çorbaya eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
- Limon ve kırmızı pul biber ile servis edilir.
Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı