Arabaşı ilk nerede yapıldı?
Arabaşı'nın sadece Konya'ya değil İç Anadolu'ya ait olduğuna dikkat çeken Türk Mutfağı Uzmanı Nevin Halıcı bu konu ile ilgi olarak, “
Arabaşı orta Anadolu'ya ait bir yemek, ancak Konya Selçuklulara başkentlik yapmış tarihi bir şehir. Bundan dolayı Konya bütün mutfakların ana adresidir.
Arabaşı nerenin meşhur?
Arabaşı çorbası ve hamuru iç Anadolu yöresine ait bir ara yemeğidir. Karaman, Konya, Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Emirdağ, Nevşehir gibi illerde bu çorbayı ve hamuru kış mevsiminde bir çok evde geceleri sofranın etrafına toplanmış insanlarımızın içtiklerini görebilirsiniz.
Arabaşı çorbası ismi nereden geliyor?
Sanıldığı gibi Arap`larla ilgili bir yemek değildir. Arada bir
gelen misafirle yendiğinden, "Ara-Aşı" bileşik kelimesinin zamanla değişmesinden isim aldığı düşünülmektedir.
Yozgat arabaşı hamuru nasıl yapılır?
Hamuru İçin: 5 litre suyun 3 litresi ateş üzerinde kaynamaya bırakılır. Kalan 2 litre soğuk suya 650 gr un ilave edilip mikserle çarpılarak bulamaç haline getirilir. Bulamaç haline getirilmiş
hamur kaynamakta olan suya birdenbire boşaltılır.
Arab aşı nasıl yenir?
Arabaşı çorbasına limon suyu ve kaynamış arabaşı biberi eklenir. Hamuru ise; hamur unu suyla karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir. Sonrasında soğutulup çorbanın yanında ekmek niyetine tüketilir. Çukur tabaklarda tahta kaşık kullanılarak içilir.
Arap aşı çorbası hamuru nasıl yapılır?
Arap Aşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru İçin.3 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve ocağa koyalım. 1 su bardağı unu, 2 su bardağı soğuk su ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
- Ocaktaki su kaynayınca unlu suyu içine katıp fokurdayana kadar yüksek ateşte çırpıcı ile karıştıralım.
Hamur aşı nerenin?
Isparta mutfağından ev yapımı
hamur aşı tarifi. Yapmanız gereken tek şey hamurları haşlayıp yoğurtlamak, hepsi bu. Kısa sürede yapabileceğiniz ve doyurucu bu tarifi denemelisiniz.
Neden arabaşı denir?
Türk mutfağından bir çorbadır. Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir. Sanıldığı gibi Arap'larla ilgili bir yemek değildir. Arada bir gelen misafirle yendiğinden, 'Ara-Aşı' bileşik kelimesinin zamanla değişmesinden isim aldığı düşünülmektedir.