Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Arabaşı

Arabaşı
0
64

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
arabasi-1.jpg

Arabaşı Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Çorbası için;
  • 1 bütün tavuk ya da 1 tabak tavuk göğsü
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Haşlanan tavuğun suyu
  • Gerekirse ilave su
  • Sıvı yağ ve tereyağ

Arabaşı Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için öncelikle büyük bir kaseye 1 su bardağı unu iki su bardağı su ile özüyoruz yani pütür pütür olmadan homojen olacak biçimde karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra tencereye 2 su bardağı su kaynarken özediğimiz un-su karışımını yavaş yavaş, daima karıştırarak tencereye boşaltıyoruz.
  3. Güzelce kıvam alan hamura tuz döküyoruz. Hamuru dökeceğimiz sini ya da borcamı evvel ıslatıyoruz, sonra hamuru döküyoruz.
  4. Bunu balkonumuza koyalım. Soğuk olduğu için hava iki üç saate donacaktır.
  5. Çorbası için; evvel tavuğu haşlayıp ditiyoruz. Haşladığımız suyunu dökmüyoruz.
  6. Çorbasını yapacağımız tencereye tereyağını ve sıvı yağını koyup unu kavuruyoruz.
  7. Un pembeleşince salçasını ve baharatlarını katıp, didiklediğimiz tavuğu ek edip haşladığımız suyu tencereye döküyoruz.
  8. Kıvama gelen çorbaya limonumuzu ek ettikten sonra çorbamız hazır.
Afiyet olsun.

Şunu belirtmeliyim ki aslında evvelden arabaşı yatmadan evvel sevdiklerimizle bir ortaya geldiğimiz günlerde yenilirdi. Yerken hamurunu çorbasına dökene ceza verilirdi. ???? işte o vakitler çok hoştu. ????.
 

Similar threads

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tavuk göğsü2 yemek kaşığı sıvı yağ(ben az kullandım dileyen göz kararı koyabilir)1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2 çay kaşığı pul biber (acısını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)1 çay kaşığı karabiber2 tepeleme yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu) Tanımı İçin Materyaller 1 adet küçük uzunluk tavuk ya da kalçalı but kısmından1,5 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1,5 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı pul biber6 su bardağı tavuğun haşlama suyu Hamuru için; 5 su bardağı su1 su bardağı+1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Arabaşı (Hamuru Ve Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet tüm tavuk Hamuru için; 2 su bardağı un10 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz Çorba için; 1 buçuk su bardağı un3 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık )4 su bardağı tavuk suyuTuzKırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardak un5 su bardak suTuz Çorbası için Bütün tavukYağ1 yemek kaşık un1.5 yemek kaşık salçaSuPul biber tozTuz Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 3 bardak suyu kaynamaya koyuyoruz. Ayrı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 kalçalı but yada 1 parça tavuk eti olabilir8 su bardağı su2 yemek kaşığı tereyağ4 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı biber salça1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tozbiberLimon Arabaşı Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt