elektronikci
FD Üye
Arap Kızı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Arap Kızı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini kaynatıyoruz.
- Bir tencereye şeker ve suyu koyup, kaynatıyoruz. Kaynayan şerbetimize limon suyunuda katıp 1 dakika daha kaynatıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Şimdide kurabiyelerimize geçelim. Derin bir kaba tereyağı yumurta ve sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozunu, pudra şekerinide katıp, ununuda yavaşça ekleyerek yoğuruyoruz.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve kurabiyelerimize son şeklini veriyoruz.
- Ardından yağlı kağıt serili tepsimize dizip, 200 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Pişen tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini döküp dinlendiriyoruz tatlımız hazır. Afiyet olsun efendim ????????❣