![arap-saci-kavurmasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/12/arap-saci-kavurmasi.jpg)
Arap Saçı Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- Bir bağ arap saçı
- 1 tane kuru soğan
- Yarım su bardağı domates rendesi
- Bir kaşık karışık salça
- Tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 tane yumurta (istenirse)
- Zeytinyağı
Arap Saçı Kavurması Tanımı Yapılışı
- Evvel otun kalın olan uç kısımlarını kesip hem yeşil hemde kestiğimiz uçları güzelce yıkayalım.
- Başka yandan soğanı güzelce kavuralım kış için yeşil biber hazırlamıştım (buzlukta. ) onuda ekleyip kestiğimiz ve ince ince doğradığımız uç kısımları tavaya ekleyelim .
- Güzelce karıştırıp bir kaç dakika yumuşaması için kapağı kapatıp pişirelim.
- Bir kaç dakika sonra küçük küçük doğranmış yeşil kısımları da ekleyip salçasını ve domatesi tuz ile birlikte harmanlayıp bir kaç dakika sararması için bırakalım.
- Bir kaç dakika sonra sıcak suyunu ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Yaklaşık beş dakika sonunda istenirse yumurta kırılabilir.
- Üstüne hafif pul biberle servis yapılır.