
Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 3-4 adet patates
- 2 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mesleğimiz gereği gerek doğuda gerek batıda görevler yapıyoruz ve Urfa’da bir arkadaşım yapmıştı bana arap tava beğenerek ve severek yemistim ????. İzindeyken bende memlekette annemlerde yaptım arap tavayı sizlerle de paylaşmak istedim o zaman hemen tarifimize geçelim.

- Kırmızı biber, yeşil biber, soğan, domates, patates küçük küçük doğrayalım ve tepsimize alalım.
- Sarımsakların kabuklarını soyarak rendeleyelim ve kıyma ile birlikte fırın tepsisine alarak üzerine baharatları ekleyelim.
- Domates salçası, biber salçası, zeytinyağı ve soğuk suyuda ekledikten sonra tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım ve üzerine bastırarak düzeltelim.
- Yemeğimizi önceden ısınmış 180°c fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım.

Arap Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı